Hakkımızda

Ülkemizde pek az şehir “Mesir Macunu” gibi geçmişi çok eskilere dayanan tarihi ve kültürel bir zenginliğe sahiptir. Manisa Mesir Macunu geleneğini 472 yıl yaşatabilmek öyle zannediyoruz ki dünya üzerinde çok az kente nasip olmuştur. Bu anlamda Manisa çok nadir ve o ölçüde de şanslı bir kent.

Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği olarak bu haklı gururu 1959 yılından bu yana üstlenmiş bulunmaktayız. Dernek olarak; evrensel değerlerin yerel değerlerle oluşturulduğuna, evrensele giden yolun yerelden geçtiği inancını benimsemekteyiz. Bu sebeple yurt içi ve yurt dışı fuarlarda hem Manisa ilimizin zenginliklerini hem de kültürel değerlerimizden biri olan mesir macunumuzu tanıtmak için büyük bir özenle çalışmaktayız.

Manisa Mesir Macununda her geçen gün üretim kapasitemizi arttırmakta ve özüne uygun bir şekilde bu geleneği sürdürmekteyiz. Eskiden sadece Sultan Camii Kubbe ve Minarelerinden saçılmak için üretilen mesir macunu günümüzde her gün üretim yapmakta ve bu kazanç Manisa halkına daha iyi hizmet verebilmek ve Manisa Mesir Macununun tanıtımı için yine Manisalılara dönmektedir.

İmalathanemizde çalışan bayanlar tarafından üstün hijyen koşullarıyla birlikte hiçbir teknolojik alet kullanılmadan tamamen el emeği ile hazırlanmaktadır. Manisa Mesir Macunu terkibinde kullanılan 41 çeşit baharata sadık kalınarak hazırlanan bu macun, halk arasındaki manevi değerinin sebebi olarak her yıl bir öncekinden daha coşkulu ve heyecanlı festivaller yaşanmaktadır.

Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği olarak amacımız tarihi dokunun bir parçası olan mesir macununun, dernek tüzüğüne uygun bir şekilde üretilmesi ve Manisa’ya karşı tarihi sorumluluğunu yerine getirerek şehrin özgün kimliğini pekiştirmek adına kaliteyi, verimliliği etkili bir anlayışla sunmak, dünya ile paylaşıma aday, Manisa’nın eşsiz mirası olan mesir macununa sahip çıkarak tanıtıma önem vermektir.

Her yıl Mart ayının son haftası Manisa’da toplanan on binlerce insan, gökyüzüne açılan on binlerce el, dünyadaki en güzel kardeşlik ve barış fotoğrafıdır.

Yüzyıllardır Sultan Camii Kubbelerinden dünyaya sadece mesir macunu değil, umudu, sevgiyi ve ihtiyacı olanlara şifa dileğimizi saçıyoruz. Umut ve sevgi ne kadar evrenselse, mesir macunu da o kadar evrenseldir.

542020124355310.jpg
54202013481998.jpg