3 YIL SONRA MANİSA ‘MESİR’E KAVUŞUYOR

 

3 YIL SONRA MANİSA ‘MESİR’E KAVUŞUYOR

 

Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, 3 yıllık koronavirüs engelinin ardından 2023 yılında yeniden düzenlenecek. Festivalin başlangıcı 26 Nisan olarak belirlenirken 30 Nisan Pazar günü gerçekleşecek saçım töreniyle festival sona erecek.

 

"MESİR MACUNU ÜRETİMİNE DEVAM EDİYORUZ"

 

Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, “Koronavirüs bütün dünyada 2019 yılı mart ayında 480. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivalini yapamamıştık. 30 Nisan 2023 Pazar günü saçım finaliyle özlediğimiz bayramımıza kavuşmuş olacağız. Bununla ilgili hazırlıklarımız başladı. Şu anda elimizdeki imkânlarla Mesir Macunu üretimine devam ediyoruz" açıklamasında bulundu.

 

"MESİR ŞENLİĞİ KADİM BİR ETKİNLİKTİR”

 

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, "Kadim bir kültürü olan bir kentin kadim bir etkinliğidir Mesir Şenliği. Mesir Macunu Manisa'nın ‘Şehzadeler Şehri' unvanıyla özdeşleşen adeta bir simgesi olan bir ürün. Dolayısıyla bu anlamda da önemli bir noktası bu. bu geleneğin yaşatılmasının yanında marka değerinin korunması ve bu şenliğin ilimizde yaşanarak ilimizde kültürel turizm anlamında canlılığın yaşanması tüm paydaşların ortak amacı." dedi.